Pink Lollipop

Friday, April 29, 2011

KECEWA !



uwaaa!! jiha sgt tension! rase geram sggt! 

nk taw knape??
jieha xbleh nak blogwalking....

tension sgt dok umah ni..brdband ni lngsung xnk reload page!
eeeeeiiiiiiii mmng skit aty x terkate..jieha kat kampung...
brudband digi xbleh nk support line kt sini...
maxis jek kuat! huarghhh 

means..... ari isnin bru leh layan blog...
coz jiha balik bangi isnin nty
ummm sunyii nye xleh nk layan blogg... huh =,=''

tp..tp... jiha bleh update p0st je,,,
umm kpde readers sorry yehh.. 
jieha akn bw korang bile da blik nty...
so,, mintak korg tinggal kan jejak! taw..taw
 oke lah.. happy blogging guys ! (=

geram xterkate ! =,=''


p/s : eh lupe! smalam jiha balik rumah my hubby yg antar balik...hehe smpat datink ngan dye untuk bbrape jam..heheheh :D heppy sgt! (:

tanx reading ^^ if rajen buleh la like or comment yeh hehe (:

Wednesday, April 27, 2011

oh! kep0k lek0r (:

salam..hye readers ^^ kali ni jiha bwk cerite kepok dari trngganu...
okeh name mamat macho kat bawah ni..
Mohd Faizan b Abdullah..
asal dri dungun terengganu...
oke crite nye bermule dgan....>>>>



ok faizan atau jang nie.. kawan baek aku..antare king of lepaking aku la..
sllu lepak ngn dye la..skunx jarang sikit..coz aku da len kls ngn dye
umm back to the story..pejan ni..aku request kat dye..
mengidam nak mkn kepok dr ganu..aku suruh la dye bawak kan...
hehe.. pesan2.. last2 dye kate oke..n then..korang taw x..dye beli kepok lekor tu
as a promise.. tp bile aku amek kat dye td.. aikk asal beat semacam jek neh...
rupenye dye kate ade 25 batang! makk aiii... ni sapa nk mkan..
hehe..aku nk rase je..dye kate soh simpan dlm ice box..
aku ckp xpyh la..aku punye idea.. aku goreng kan untuk dorang
n bg bdk2 laki mkn..hehe :D
tp yg wat aku terharu...sanggup dye bwk 25 btg kepok neh naek bus dr ganu..
da la lme n pnjg pjalanan.. n yg xthn tu...wehh berat kot.! hehe.. thanx sgt2 kat pejan :) 
kenyang ary nie...^^
bnyk taw.. aku ptong haha abes sume.. ngee :P bg bdk laki stu periuk..n the rest kitorg bg jiran2
n makan utk bdk2 bilik..hehe.. :D jamuan kepok.. masak dr pkul 8.30 until 11,30 ^^

so antare org yg terlibat dlm penggorengan kepok ni,, adalah roomate aku...
cik linda..cik erika,cik jieha,cik azura..n cik nana kite..
kat bwah ni aku ade upload gmbr (: jum tgok >>

                                        
                                           kepok lekor (25 btg)


                            
                                              da siap dipotong separuh ^^


                                                  goreng2 time ! :)

haha muke aku nk interframe kat sini.. 
senyum smpai xnmpak mate! :D 


                                          chef kite cik erika... :)

   thank you pada kawan2..yg sudi  tlg masak2 :D                              terharu sye :P

tanx reading ^^ if rajen buleh la like or comment yeh hehe (:

Sunday, April 24, 2011

SIAPA NAK JOIN BLOGLIST FALIHINJASMY.BLOGSPOT.COM, SILA ANGKAT TANGAN MACAM SAYE~~~


sempena ary jadi blog aku yg ke sebulan ni..aku join blog drpg idola aku sndry.. :)
Mr F..aku follow dye ni sebelom ak buat blog lg.. bce sume novel..entry n pape yg 
dye post.. hehe..so.. bile dye buat bnde cmni  KOMPEM la..aku join..
hehe ..oke pade korg yg nk follow ..jummm...
ekot STEP kat bwh ni  >>>>


pade readers yg singgah atau blogwalking kat blog aku
sile2 lah..join  nie :)
FOLLOW STEP NIE =

~ follow blog Mr F nie
~ korang buat tjuk entry blog korang mcm ni :

SIAPA NAK JOIN BLOGLIST FALIHINJASMY.BLOGSPOT.COM, SILA ANGKAT TANGAN MACAM SAYE~~~

~pastu korang copy banner kat atas nie 
~last skali korg tag kat 3 org n jgn lpe link kan kat SINI
 DONE!!

special person yg aku tag kali nie :

sye da msok..so korang jum lahhh :))

tanx reading ^^ if rajen buleh la like or comment yeh hehe (:

Saturday, April 23, 2011

SAYA NAK JADI BLOGLIST SIMANIS-CADBURYLADY

         kali ni sye di tag oleh mr. Firdaus a.k.a telagaputih, ni kali ke 2 sye msok contest 
kali ni sye join jgak..haha sye xnak hampe kan org yg tag sye :) so.. if korang lapang2 join k contest  ni.. 
 n pade yg singgah blog jiha..sile2 lah join contest ni ^^




wokey if korang nk join just letak banner simanis-cadbury ni je,,mcm kat ats ni :)
pas dah letak banner ni..korang just buat entry pastu letak kat tajuk entry korang

" SAYA NAK JADI BLOGLIST SIMANIS-CADBURYLADY"

**pastu dah siap..TAG kat sape2..**
then tglkn link :) 
n jdi follower
oke tu je syarat dye
simple n steady
expired date  dye :30 June 2011.

lame lg kan.. so.. korang bleh la memFREE kn diri
just a simple entry..
come on guyss ^^
ade hadiah menanti korang taw.....
click sini utk join or view lbih detail >> simanis-cadburylady


oke sye tag entry ni kat bloggers >>>
1. r0se




tanx reading ^^ if rajen buleh la like or comment yeh hehe (:

bila rinduu..

muke *BERANGAN *


bile ujung minggu mcty berbaring,termenung..berangan..nn etc..
ape yg aku fikir...hurmm.. family.. kawan2..kenangan n my lurve..
ary nie..umm aku bkak sume file gmbr...
aku dok tmenung sorg2.. ingatkan sume kengan lame...
tyme hepy sdih sume lahh..kan best klu boleh putarkan mase..
da dekat sebulan xbalik rumah..umm rindunye..
tringat sambal jawe fevret aku.. teringat gelak ketawe..
waaa.. xtaw nk ckp dah.. tgok gmbr ni lme2 buat ak rase sdih...
ni lah gmbr buat aku tacinkk... i really miss this memoryy..>>


hangout ngn family..mkn ice cream ptg2..


dapat kumpul whole family tyme raye :D bkn sng nk dpt jumpe sume taw masing2 study tmpt len2 n my dad always busy.. ni sume family aku.. BIG family :)



rindoo kat dye..my love mr naza =) umm last datink ngn u 9/4..
uwaa rindoo kat you sygg bile maw jumpe lgy..
da 3mggu xjumpe..

my r0omAte in gmi :)



A1-6-5 our ro0m..share anything n everything


FULL HOUSE ^^
from left: erika,nana,rachel,me,n linda :)






bawah ni sume tyme kanak2 ribena =)


aku..qyna...eja.. ni kt lgkawi ~


geng2 aku .. ^^


dak2 kls.. ops* ade someone yg xptot ade at sini..ahah :S


rind0o nk pki bju skola *


tanx reading ^^ if rajen buleh la like or comment yeh hehe (:

Thursday, April 21, 2011

dokter machine ^^




tajuk ni pinjam dri cik linda :)
oke if korg nak taw.. sem ni..agak hard jgk lah..
umm bnyk prtical..n sgt letih..
ape yg ari2 ktorg buat kat klas>>
adelah kaji menatang ni sume..
haha agak memeningkan kpale..
n mnggunekan bnykk tenaga ^^
tp enjoyy sgtt :D
course yg aku amek ni
process instrumentation and control..
nahh! dgr je da susah.. lg lah nk study..
haha amat lah pening..
hehe..sume pasal process control..
fuhh engneering kan..
tu jek kot nk kngsi..sini aku ade update gmbr2 kitorang :)
sile kan ushaaa >>>


kitorang kene kaji projek neh..gile 3 tgkat woo.. aku lupe nk scan plan dye..korg tgok boleh  juling 


                              
   brg2 dari emerson..guess what nk set up brg n bilik ni..
             cost dye almost 3juta n above


                        ni pon ktorg kene mentelaah proses dye..yg buat smngt 
aku nk study cz tank dye kaler pink hehe :D


                                 ohh yg ni blik hydraulik :D tyme ptikal  
berat hose dye nk agkt haah :P

                ni lah kami 3org puteri je dlm stu kelas.. 




       






                                  tu je.. hehe  tanx reading ^^
                                                    
tanx reading ^^ if rajen buleh la like or comment yeh hehe (:

Tuesday, April 19, 2011

JOM KENALI BLOGGER

okeh aku di tag oleh  cik shida kite ni, hehe oleh krane ni first tyme ..
aku xpnah terlibat ngan segmen ape2 pon before ni
so, apabila di tag oleh shida aku try jgk buat hehe :D
cik reena sudi2 la jenguk ye ^^





okeh tujuan segmen nie..mcm yg korang bace lah...
untuk mengenali bloggers kat luar ni...
mngerat kan silaturahim la sng citer :)

okeh pada korang yg nak join..usha syarat dye kat bawah ni yek :)


okie sume untuk pngethuan korang kan..........
 " blog  jiha ni tercipta pd 24th march 20011..haa.. bru kan..sebulan pon xsmpai lg haha :D story mory dlm dunia jieha  ni sume tntang suka-suki..ape yg jieha suke jiha share ..its like a diary lah :) first2 jieha buat blog ni agak susah siket sbb explore sndry and dgn bantun kawan2 tutorial dri blogger laen.so..  maka terhasil lah.. blog jiha nie :)''
         idol jiha dlm blog nie yg first f e e l f r e e t o f l y ! knpe? coz aku suke bce entry dye rngkas + menarik  :) 
 2nd  cik epal ! jieha choose dye c0z  post dye mmg  terbaik lah,, segar dri ladang original pnye tak de ctak rompak.. and ade tarikan tersendiri ^^

pada kome2 yg nk join nie.. jomm lahh =) expired date dye  30 april 2011 lepas dah            siap sume korang boleh link kan pada cik reena tan 




person yg sye tag  are  cik linda ,mrs chipp , anor cute and janna korang join taw hehe aku pon first tyme nie :)  
p/s : TQ cik shida  ^^ 

tanx reading ^^ if rajen buleh la like or comment yeh hehe (:

Monday, April 18, 2011

yeh.yeh .. jogging lagy :)


jogging..jogging.. n jogging..hehe idea nye sbnrnye nk kurus kan bdn haha :P 
sudah gemok..tkot laki aku tgal kan aku je..haha
so, kali ni aku jogging xjaoh pon dkt tmn dpn kolej aku je...
di sebab kan dah lambat kan.. g tmpt pling dkt lah..
kali ni aku excted gak lah..jogging xbnti taw ! haha :D
cume tyme pth balik tu je ..dah start mals.. wawawa:P
ptg td cuace best je..mendung nk jogging pon..xtrase brpeluh sgt..
korang sume doakn aku dpt krus yehh ^^
mcm beser kalau bjoging kitorg sempat posing..
so aku upload sikit gmbr...


jeng..jengg..jennggggg >>>







haha tyap kali amek gmbr..aku je yg lebih2 ngn aksi..tp kali ni jogging even xpns.
muke aku merah..hhaha :D 



p/s: korang tgok taw bulan malam ni
 FULL MOON* cantexx ^^

tanx reading ^^ if rajen buleh la like or comment yeh hehe (:

Sunday, April 17, 2011

cicak tokek? mahall woooo



 cube korang tgok..pade sape yg xpnah tgok.. hah ni name dye cicak tokek.. pada aku cicak ni agak mnggelikan..eiiiuuuu,,, ahha,, ade ke ptot ade 0rg contact aku cari cicak tokek ni.. haihhhh
xkn la aku ade smpan menatang neh..first tyme dgr kot..so aku pon cri lah kat  google.. n jumpe la cter mnatang neh...

Tokek adalah nama umum untuk menyebut cecak besar. Ada beberapa jenis tokek, namun istilah tokek biasanya merujuk kepada jenis tokek rumah berikut.

Tokek rumah adalah sejenis reptil yang masuk ke dalam golongan cecak besar, suku Gekkonidae. Tokek rumah memiliki nama ilmiah Gekko gecko (Linnaeus, 1758). Dalam bahasa lain hewan ini disebut sebagai téko atau tekék (bahasa Jawa), tokék (bahasa Sunda), dan tokay gecko atau tucktoo (bahasa Inggris).

tu bru name je.. korang xtaw harge dye...fullawweehh kire ikot saiz ngn berat aw,. untung dye mmng lumayan.so sape yg suke buru better korg buru cicak tokek ni..beli sekor pastu biak kan dye.. nty mmg kaye lah sbb sume org dok cari menatang neh.. hah,,, nk taw ape sebab org cari cicak neh?

Sebuah fakta baru dalam dunia pengubatan ilmiah/bukan magic bahwa ternyata tokek mengandung suatu zat aktif yang mempunyai sifat theurapetik. fakta ini muncul seperti pada kejadian empedu beruang yang ternyata juga mengandung zat aktif bersifat theurapetik. Zat aktif tersebut yang masih dalam tahap uji klinis tahap 1telah menunjukkan hasil yang signifikan. zat aktif yang diberi dengan nama IUPAC Tri-heksipentafenikol mempunyai sifat menghambat pertumbuhan kanker/metastasis sel kanker, melawan HIV dan H1N1 viral. Mari kita semua mengharapkan yang terbaik bagi umat manusia dengan ditemukannya sistim pengobatan ini.

nahh sebab tu dye mahall..ubat neh! ubat untuk sakit yg xde ubt..so tbe2 prof2 dpt jumpe
pnawar sbb tu lah cicak yg geli nie..mnjadi tumpuan..cecah puluh2 ribu taw..bkn maen2..

so kt bwh ni aku upload sikit.. korg tgok lah..



                       tgok tu harge dye..walawehh mahal siot !!

tanx reading ^^ if rajen buleh la like or comment yeh hehe (:

JOM undi *ERUL*



e.x.c.i.t.e.d nehh!! haah aku sgt minat kat mamat nehh.. uwaaa sore dye mmg sedap..marbellous!!
ape yg best tntng dye? haa.. muke dye chumiill plus sore n care dye
korean beb!! sape x minat korea? tipoo lah..
mcty korang pnah tgok drama korea even skali an..
so kalo nak taw lah kan....
aku tgok af ni smate2 nk tgok dye nynyi..haha
fanatik gila!
kawan2 aku sume pelik pahal aku minat mamat ni ..haha :D
ade yg kutuk af xbest la.. ape lah..
haha pedulik hape aku! aku dah minat dye kn.. haha
semalam dye pnye show pling beshh layaannn jekk
judges pon sume thumbs up kat dye..woowww
p/s: sorry sygg..i minat dye just peminat ngn artist je..xlbiyh..u still no.SATU ngee :P
so korang tgok lah af nie.. best lah..cube open sikit mind korg..
dont put on your mind af xbeshh so..  best ke xbest korg tetap ckp xbest!
aku promote akademi fantasia 9 neh !..

JAP..JAP..!!

kalau korang tgok af semalam la kan ade operasi gugur!! wahhh mcm best kan..aku sokong gakk
n plajar yg akan di gugurkan akn dignty kan dgn 4 peserta neh..
fir ,hani, fina, hazama...
korang rase mne best.. kalau aku lah kn,
aku undi masok hazama ngn fina tuh..
btw sore fina tu mmg gempak..kalah akk dye aida tu auww..vokall!
perghh kevavo00mm.!!
kalau hazama tu.. sore dye best..mcm rockers n geng2 rock kapak cmtuh..
itu kate aku lah...kate korang ???? 



tanx reading ^^ if rajen buleh la like or comment yeh hehe (:

Thursday, April 14, 2011

MUSUH DALAM SELIMUT !!

                                  ak mmg *sgt badmood*..dri mlm tdi smpi bawak ke ary nie..otak aku asik pk je bnde ni walaupon..kwn2 aku ckp jgn pk..yelah, cmne aku x pikir klu bnde ni mmbeban kan kpale..aku buat blog nie sbagai diari aku..umm dr kecik aku wat diari..so,skunx diari aku blog ni.. kalau korg rajen bace lah >>


 bermule ngn stu kisah.. ''musuh dalam selimut'' .. kalau korang ade mmber mcm nie elok la korang ajar dye erti kematangan dan erti kehidupan..kalau dye xboleh berubah..tnggalkan je dye ni.. sbb org jnis mcmni jnis cendawan beracun.. mmg merosak kan kehidupan kite dan xboleh tgok kite snang,, kalau KAW bace bolg aku ni.. ni mmg aku tujukan untuk kaw IZWAN WAHID* (bukan nme sebenar)


idup kalau bermusuh ngan org x kn jdi ape.. kaw jgn lah nk memalukan org laen.. kite sme2 perempuan x perlu mnggunakan ayat lucah atau erti kate sebenar.. mengeluarkn kate2 kesat tentang kaum sendry ..akuda mngalah, da minx maaf dah kat ko ary tu.. pastu kaw maki aku..aku da jelaskaan perkare sebenar..kaw maki aku.aku xpnah tggi kan suare or maki2..aku ckp elok2...tp.lastly aku tggalkan ko dgn cacian makian kaw sendry..aku xkn bls..kalau api ngan api.. lately nie.. xde angin ribut.. ko tbe2 je anta mcej kate da oke,n xnak gduh2, aku pelik knpe brubah.. kawan2 aku ckp.. mesti ade bnde ni.. aku tetap pcaye ko da oke..smpai la kaw sndri bukti kan diri kau sebenar..dan aku sgt sedih+ kecewe+ marah.. aku bnci org yg bermuke2.


kat sini aku nk ckp kat kau.. xpyh la nk bg nota layang maki aku dlm blog aku ni ke.. facebook ke.. kaw nk skit aty..xpyh nkmaki mcm ni.. jumpe aku dpn2..kite settle baek.. smpai ble nk mcm nie.. umo da 20 da.. sedar la.. jgn idup dalam botol.. nmpk dunie luar tp xboleh nk kuar.. aku ni da x mcm dulu da..aku skunx da brubah..aku x de nak maki org..mngkin dulu aku jhat buli2 org tp skrg aku bkn mcm ni.. niat aku baik tp kaw da malukan aku..anta bnde lucah2 kat blog aku..tmpt ksyagan n kawan2 aku
kalau ekot prsaan marah aku..lme dah aku maki ko gile2.. tp aku xwat..kalaw takat nk malu kan ko.. aku pon boleh buat.aku boleh buat org pulau kan kau.. mcm dulu.. aku xkesah..xde hal.tp aku xnak.. 








tapi...........








 bile kau buat mcm ni kat aku..kasih syg aku kat boy aku lg brtmbah.. aku kuat lg nk mnempuh sume nie.. selagy dye kat sisi aku.. xkesah lah ko nk uji mcm mne pon..slagi tuhan izin kan.. aku akan terus bersama dgn dye.. aku harap ko boleh trime knyataan dgn terbuka.. masing2 dah besar.. jgn gune cetek akal.. btindak dgn waras.. brhntii la dr sifat dendam amarah kau..lame2 akan makan diri.. sedar lah..aku tegur dgn ikhlas..mngkin semalam..aku mmg marah x terkate..tp ary nie aku da cool ..walawpon aku still badmood,,


tanx pada my love..coz paham aku.. :) tanx kawan2 aku..coz support aku..im try to cheers myself..
buang yang keruh ambil yeng jernih..


p/s :aku harap tuhan akan buka kan hati kau untuk mndapat hidayah ke arah kebaikan..




sekian wasalamm..aminn 
tanx reading ^^ if rajen buleh la like or comment yeh hehe (: