Pink Lollipop

Thursday, April 14, 2011

MUSUH DALAM SELIMUT !!

                                  ak mmg *sgt badmood*..dri mlm tdi smpi bawak ke ary nie..otak aku asik pk je bnde ni walaupon..kwn2 aku ckp jgn pk..yelah, cmne aku x pikir klu bnde ni mmbeban kan kpale..aku buat blog nie sbagai diari aku..umm dr kecik aku wat diari..so,skunx diari aku blog ni.. kalau korg rajen bace lah >>


 bermule ngn stu kisah.. ''musuh dalam selimut'' .. kalau korang ade mmber mcm nie elok la korang ajar dye erti kematangan dan erti kehidupan..kalau dye xboleh berubah..tnggalkan je dye ni.. sbb org jnis mcmni jnis cendawan beracun.. mmg merosak kan kehidupan kite dan xboleh tgok kite snang,, kalau KAW bace bolg aku ni.. ni mmg aku tujukan untuk kaw IZWAN WAHID* (bukan nme sebenar)


idup kalau bermusuh ngan org x kn jdi ape.. kaw jgn lah nk memalukan org laen.. kite sme2 perempuan x perlu mnggunakan ayat lucah atau erti kate sebenar.. mengeluarkn kate2 kesat tentang kaum sendry ..akuda mngalah, da minx maaf dah kat ko ary tu.. pastu kaw maki aku..aku da jelaskaan perkare sebenar..kaw maki aku.aku xpnah tggi kan suare or maki2..aku ckp elok2...tp.lastly aku tggalkan ko dgn cacian makian kaw sendry..aku xkn bls..kalau api ngan api.. lately nie.. xde angin ribut.. ko tbe2 je anta mcej kate da oke,n xnak gduh2, aku pelik knpe brubah.. kawan2 aku ckp.. mesti ade bnde ni.. aku tetap pcaye ko da oke..smpai la kaw sndri bukti kan diri kau sebenar..dan aku sgt sedih+ kecewe+ marah.. aku bnci org yg bermuke2.


kat sini aku nk ckp kat kau.. xpyh la nk bg nota layang maki aku dlm blog aku ni ke.. facebook ke.. kaw nk skit aty..xpyh nkmaki mcm ni.. jumpe aku dpn2..kite settle baek.. smpai ble nk mcm nie.. umo da 20 da.. sedar la.. jgn idup dalam botol.. nmpk dunie luar tp xboleh nk kuar.. aku ni da x mcm dulu da..aku skunx da brubah..aku x de nak maki org..mngkin dulu aku jhat buli2 org tp skrg aku bkn mcm ni.. niat aku baik tp kaw da malukan aku..anta bnde lucah2 kat blog aku..tmpt ksyagan n kawan2 aku
kalau ekot prsaan marah aku..lme dah aku maki ko gile2.. tp aku xwat..kalaw takat nk malu kan ko.. aku pon boleh buat.aku boleh buat org pulau kan kau.. mcm dulu.. aku xkesah..xde hal.tp aku xnak.. 








tapi...........








 bile kau buat mcm ni kat aku..kasih syg aku kat boy aku lg brtmbah.. aku kuat lg nk mnempuh sume nie.. selagy dye kat sisi aku.. xkesah lah ko nk uji mcm mne pon..slagi tuhan izin kan.. aku akan terus bersama dgn dye.. aku harap ko boleh trime knyataan dgn terbuka.. masing2 dah besar.. jgn gune cetek akal.. btindak dgn waras.. brhntii la dr sifat dendam amarah kau..lame2 akan makan diri.. sedar lah..aku tegur dgn ikhlas..mngkin semalam..aku mmg marah x terkate..tp ary nie aku da cool ..walawpon aku still badmood,,


tanx pada my love..coz paham aku.. :) tanx kawan2 aku..coz support aku..im try to cheers myself..
buang yang keruh ambil yeng jernih..


p/s :aku harap tuhan akan buka kan hati kau untuk mndapat hidayah ke arah kebaikan..




sekian wasalamm..aminn 
tanx reading ^^ if rajen buleh la like or comment yeh hehe (:

11 mesej cinta ^^:

Nonie said...

sbr yer dear,,,,
jgn sress2 ek..hihi

Nana FI said...

be what you want to be. do what you want to do. say what you want to say.
Because you have only one life and
one chance to do all the things you want to do.
her say doesnt make sense.
Only a looser know what a looser is :)
Best friends of mine, la tahzan.. innallah maana :)

ShikinAfudeh said...

owg cmni,,,
cmpk kt pulau yg jaoh pas uh BOM kn jer!!!
huhuh...bongok! da besar2,,adab xreti nk jage,,
dye ingt dgn makian dye uh,,,ko ley jtuh kowt,,that y dye wat ko cmtu joe!
doa laa supaya dye ditmptkn dikalngn org yg de iman lg~~~

Rose Johari said...

kita bako jer org mcm nie...hehehe...ingt anak patung ke nak bako2?...ni anak org lah wei... takpe jieha, sabar k...tiap2 org tuh pasti ada ujian & cubaan dlm hidupnya cuma dtgnya ia berbeza2 dgn org lain. x perlu balas pbuatan org mcm tuh...cez klu kita balas bererti kita sama jer mcm org tuh. biarkan.nnt pandai diam sdiri juga tuh..hehe

Jieha kriesha said...

kawan2 tanx..sye mmg sgt skit aty + skit jiwe..tp sbr jelah..kalau nxt tyme die buat bnde yg sme..
xtaw la ape sy nk wat..humm harap dye dpt sedar :) tqvm for ur support :)

Wanzi said...

tak payah dok pikir sangat jieha.... yang dah berlaku biarlah jadi penganjaran... buka diari bari habis cerita...

nelly said...

hehe ......................
tak mau stress tau !

Nora Karim said...

sabar byk2 yea...

Jieha kriesha said...

wanzi : sye xpk dah :) hehe bia je let go :)

Jieha kriesha said...

nelly : x stress da yunk! hehe :D xmoe pk dah :)

Jieha kriesha said...

nora : ye..sbr je yg dpt kite buatkan..xkn nk bls dndam :) hehe sy cube bsbr nie.. =,='